Ужгородка

Новини Закарпаття

В “Слузі народу” відреагували на пропозицію Назарбаєва влаштувати зустріч Путіна з Зеленським

Народний депутат від фракції “Слуга народу” Ірина Верещук прокоментувала пропозиції першого президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва щодо проведення особистої зустрічі президента України Володимира Зеленського з Володимиром Путіним в Казахстані. Вона заявила, що не чула, щоб лідер України прокоментував цю ситуацію.

Про це вона розповіла в кулуарах парламенту, передає УНІАН.

“Я знаю, що Нурсултан Назарбаєв вже багато разів і Петру Порошенку пропонував Казахстан як ймовірну платформу для зміни “нормандського формату”, а потім мінського перемовного формату”, – сказала Верещук.

Вона додала, що не чула, щоб Зеленський прокоментував цю ситуацію. Назарбаєв багато разів хотів “заангажуватися” в переговорний процес щодо Донбасу, “відчуваючи свій авторитет” і “знайомість з Путіним і колишніми очільниками України”.

“Пан Назарбаєв міг би організувати таку зустріч, але поки що незрозуміло, якою буде мета. Якщо мета – лише змінити місце, країну, де зустрітись – то, звичайно, це не потрібно, якщо мета є зустрітися і справді вирішити питання по суті (ми бачимо вчорашню розмову Путіна та Меркель, в якій вони обговорювали “особливий статус”, – розповіла Верещук.

Вона заявила, що якщо метою зустрічі є обговорити “особливий статус” Донбасу, то зустрічатися представникам країн “немає сенсу”.

Нагадаємо:

Путін і Меркель обговорили підготовку до зустрічі в “нормандському форматі”;

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв запропонував організувати особисту зустріч Зеленського з Путіним. Лідер Казахстану заявив, що Зеленський вже дав свою згоду на зустріч.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору