Ужгородка

Новини Закарпаття

Милованов заявив, що за 20 років мораторію половину землі вивели з держвласності

Міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов заявив, що з 1999 року з власності держави вивели половину земель сільськогосподарського призначення.

Про це він повідомив під час презентації використання супутникових даних і штучного інтелекту для боротьби з тіньовим ринком землі.

Трансляцію вів телеканал НАШ.

“За документами, на 1999 рік було 1,3 мільйона гектарів. Ми зараз проводимо інвентаризацію, закінчуємо інвентаризацію сільськогосподарської землі у власності держави – це державні підприємства, міністерства, і так далі. Ми бачимо, що по максимуму ми знайдемо 600-700 тисяч гектарів. Це означає, що за останні 20 років, поки існував мораторій землі, насправді половина землі сільськогосподарського призначення була виведена якимось чином з власності держави”, – сказав Милованов.

Міністр також зазначив, що несправедливо, що політики можуть займатись земельними оборудками.

“За 20 років кудись зникли з власності держави 700-800 тисяч гектарів. Це два Ізраїля. Тому що в Ізраїлі 300 тисяч, якщо я не помиляюсь, гектарів землі сільськогосподарського призначення. Ось два Ізраїля за 20 років кудись, комусь перейшли. Справедливо, чи не справедливо, це питання до правоохоронних органів”, – додав Милованов.

Як раніше повідомляв НАШ, Милованов заявив, що звільнив 47 керівників держпідприємств.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору