Ужгородка

Новини Закарпаття

Лісівники на Черкащині збирають по 300 кг лимонів

У Корсунському лісництві вже 30 років успішно вирощують лимони в теплиці. Зараз тут 120 дерев, і лісівники кажуть, що таке дерево може мати в себе вдома кожен.

Лимони Мейєра (гібрид лимона та апельсина) успішно вирощують у Корсунському лісництві на Черкащині. Про досвід місцевих лісівників розповідають видання «Про все» та «ВиЧЕрпно».

Ще у 90-х роках лісівники висадили у теплиці 33 екземпляри лимонів Мейєра, і вони успішно прижилися та дали плоди. Тепер у господарстві Корсунського лісництва на площі 500 квадратних метрів росте 120 дерев. Зараз тут якраз дозріває урожай – повністю достигнуть лимони до Нового року. Щорічно лісівники збирають близько 300 кілограмів плодів.

Інженер лісових культур Микола Кириленко каже, що лимон – рослина примхлива, але все ж при дбайливому догляді він виросте у домашніх умовах та дасть плоди.

«Кожна господарка або господар може вирощувати вдома його у літній період на балконі, зимою – завжди треба заносити у хату, щоб температура була не нижче 7-8 градусів. Якщо 12-16 градусів для нього буде створено, це буде ідеально», – порадив Микола Кириленко.

Читайте: Лимон масою 1 кг: одесит отримує високі врожаї цитрусових

Лісівники вирощують саджанці лимона у контейнерах та продають усім охочим мати в себе екзоти.

Лимон Мейєра є значно солодшим за звичайний лимон. Дерева виростають до 2,5 метрів у теплицях, вдома у контейнерах– до 1,5 метрів. Щоб виростити лимон, треба забезпечити йому багато світла (до 12 годин на день), стабільну вологість повітря; підживлювати корисними речовинами.

Як повідомляв раніше Landlord, на Львівщині вирощують банани за космічними технологіями.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору