Які продукти їсти, щоб уповільнити зміни клімату, розкажуть спеціалісти з Данії

Новий аналіз продовольчої культури показує, що багато жителів Данії хочуть їсти продукти, які менше впливають на зміну клімату, але половина з них не знає, яка їжа (зокрема, яке м’ясо) належить до цієї групи.

Для того, щоб зацікавити споживачів та поширити певні знання про сталі харчові звички, міністр клімату та продовольства країни звернувся до організації Food Culture з пропозицією розпочати проєкт, який призведе до конкретних кліматичних порад, орієнтованих на дії.

“Згідно з моїм досвідом, багато жителів Данії хотіли б зробити свій внесок у щось, що стосується змін клімату. І тут кухня – одна зі сфер, де є великий потенціал до змін. Я вітаю цю тенденцію. Надзвичайно важливо, щоб якомога більше людей робили індивідуальний внесок у порятунок планети”, – заявив міністр з питань зміни клімату Ден Йоргенсен.

Проєкт із створення порад щодо повсякденного харчування має бути завершеним навесні 2020 року. Експерти складуть список продуктів, які мають менший карбоновий слід і розкажуть, який обсяг різних видів м’яса на тиждень можна вживати, щоб не шкодити планеті.

Food Culture – це самоврядна установа при Міністерстві навколишнього середовища та продовольства, яка працює над зміною харчової культури в Данії через некомерційні та комерційні проєкти.

Джерело: Новини про м’ясо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *