Китай імпортував на 1,25 млн тонн м’яса більше, ніж минулого року

Процедура отримання дозволів на експорт м’яса до Китаю в 2019 році проходить набагато швидше, ніж у попередні роки. Через дефіцит м’яса на внутрішньому ринку цього року країна наростила імпорт м’яса на 37,3%.

У січні-жовтні 90 нових підприємств отримали дозволи на експорт яловичини до КНР. Також такі дозволи отримали 70 виробників свинини та 172 виробники птиці. Експерти прогнозують, що в найближчі роки попит на м’ясо в Китаї й надалі зростатиме.

З січня по жовтень 2019 року Китаєм було імпортовано близько 4,6 мільйона тонн м’яса, що на 1,25 мільйона тонн більше, порівняно з аналогічним періодом 2018 року. Найбільше зросли обсяги імпорту яловичини, свинини та курятини, закупівлі баранини також зросли, але не настільки помітно.

Щодо країн-експортерів, то перше місце на ринку Китаю наразі займає Бразилія, також значні обсяги м’яса закуповуються в Іспанії та Австралії. Обсяги м’яса, імпортовані до Китаю з цих країн збільшився на 20%, 42 % і 54% відповідно, у порівнянні з обсягами січня-жовтня 2018 року.

Джерело: Новини про м’ясо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *