Ужгородка

Новини Закарпаття

Гончарук доручив відсторонити кількох чиновників після пожежі в одеському коледжі

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук взяв під особистий контроль хід розслідування пожежі в одеському коледжі. Про це він написав у себе в Telegram-каналі.

У неділю, 8 грудня, Гончарук провів нараду з керівництвом міста та Одеської області, керівниками ДСНС. Він оголосив, що кілька чиновників будуть звільнені:

“Дав доручення голові ДСНС негайно відсторонити від виконання обов’язків на час розслідування начальника Головного управління ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака і його заступника з профілактики Михайла Вовка, і ухвалити відповідні кадрові рішення. А самому пану Федорчаку рекомендував написати заяву за власним бажанням. Чотири резонансних пожежі – це показник неефективності Федорчака. На даний момент його відсторонено”.

Прем’єр доручив відсторонити главу Департаменту освіти Олександра Лончака і ухвалити щодо нього кадрові рішення. Лончак, за його словами, “відповідав за навчальну частину в області і не впорався зі своїми обов’язками”.

Міністр освіти Анна Новосад найближчим часом маэ “провести інвентаризацію всіх навчальних закладів і навести там реальний порядок”.

За словами Гончарука 10 грудня запрацює Урядова комісія, мета якої – встановити причини пожежі.

Як повідомляв НАШ раніше, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що МВС внесе пакет законопроектів, які підуть на підвищення відповідальності за порушення правил пожежної безпеки.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору