Ціни на різні види м’яса перед Новим роком

Перед зимовими святами в Україні подешевшала свинина та курятина, а яловичина дещо набрала в ціні, повідомляє видання Seeds з посиланням на Державну службу статистики України.

За підсумками листопада середня ціна птиці склала 38,6 грн за кілограм (мається на увазі середня ціна усіх частин тушки курей). Варто зазначити, що у жовтні курятина у середньому вартувала 39 грн за кілограм. Таким чином, цей вид м’яса за місяць подешевшав на 1%.

Середня вартість свіжої та охолодженої свинини (з урахуванням субпродуктів та ін.) скоротилась на 2% і в листопаді склала 66,6 грн за кілограм. Отже, цей вид м’яса подешевшав найбільш помітно.

Єдиним тваринним білком, що в листопаді подорожчав, була яловичина. За місяць середня ціна м’яса ВРХ додала 0,7% і, згідно з даними Державної служби статистики, досягла позначки 67,6 грн за кілограм.

Джерело: Новини про м’ясо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *