Ужгородка

Новини Закарпаття

Адвокат заявив, що колишніх “беркутівців” вночі вивезли з Лук’янівського СІЗО

Адвокат колишніх бійців “Беркута” Ігор Варфоломєєв заявив, що обвинувачених Янишевського, Зінченка і Аброськіна вивезли з Лук’янівського СІЗО. Про це пише “Громадське”.

“Знаємо, що їх вивезли з СІЗО. Не можу сказати, коли вивезли. Мабуть, вночі. Колеги їх (колишні беркутівці – ред.) казали”, – стверджує адвокат.

Ще не відомо, чи відвезли “беркутівців” до місця обміну. Біля Лук’янівського СІЗО досі знаходяться активісти.

Активісти всю ніч чергували під Лук’янівським СІЗО, де знаходилися троє ексберкутівців. До ранку їх стало трохи менше, вони розділилися на групи, які чергували біля різних виходів із СІЗО. За даними ЗМІ, фігурантів зі списку на обмін вивезли під охороною поліції і Нацгвардії на броньованих автомобілях. Виїзд заблокували сміттєвими баками і квітковими клумбами. Раніше апеляційний суд відпустив п’ятьох колишніх “беркутівців” під особисте зобов’язання.

Кореспондент телеканалу НАШ Олег Нечай знаходиться під Лук’янівським СІЗО:

“З півночі активісти чергують біля головного входу і виходу СІЗО. Його перекрили сміттєвими баками, квітковими клумбами – проїхати тут неможливо. Чи могли беркутівці залишити територію – це питання цікавить усіх. З’явилися Ахтем Чийгоз і Артур Герасимов – вони обговорюють стратегії, як перевірити, чи залишилися беркутівці в СІЗО. Правоохоронців небагато: з’явилося дві вантажівки з військовослужбовцями, приїхав автобус зі спецпризначенцями”, – повідомив він.

Як повідомляв НАШ раніше, прокурор Сергій Куций заявив, що колишні бійці “Беркута” знаходяться у списках на обмін.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору