Ужгородка

Новини Закарпаття

Активісти під Лук’янівським СІЗО збираються розходитися

Активісти “згортають” акцію протесту під Лук’янівським СІЗО. Про це повідомив співкоординатор “Руху опору капітуляції” Олександр Іванов у коментарі виданню Громадське.

Учасники акції протесту проти обміну колишніх бійців “Беркута”, яких напередодні відпустили під особисте зобов’язання, з ночі блокували всі входи і виходи Лук’янівського СІЗО, щоб не допустити вивезення арештантів. Але вранці з’явилася інформація, що троє “беркутівців” виїхали з СІЗО ще вночі. Пізніше їх адвокат сказав, що всі п’ятеро вже знаходяться на КПВВ “Майорське”, де проходить обмін полоненими між Україною і ОРДЛО.

“Цю інформацію я прочитав тільки що, що “Беркут” обміняли. Що можу сказати? Сьогодні було розтоптано правосуддя і Революцію гідності. Ніяких шансів тепер покарати вбивць Небесної сотні, з’ясувати правду – немає. Я думаю, акція буде закінчуватися, оскільки мета її, на жаль, не була досягнута”, – заявив Іванов.

Кореспондент телеканалу НАШ Катерина Лесик повідомила, що під СІЗО приїхала депутатка від “Євросолідарності” Вікторія Сюмар. Вона пройшла до будівлі, де їй повідомили, що “беркутівців” в СІЗО вже немає.

П’ятьох колишніх “беркутівців” Олега Янишевського, Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка та Сергія Тамтуру 28 грудня відпустили під особисте зобов’язання. Вони підозрювалися у скоєнні злочинів на Майдані.

Як повідомляв НАШ раніше, в Офісі президента розповіли, що перші 25 звільнених українців скоро будуть вдома.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору