Ужгородка

Новини Закарпаття

Літак з колишніми полоненими вилетів з Чугуєва до Києва. Зеленський чекає на них в аеропорту

Літак зі звільненими українськими полоненими вилетів з Донецької області до Борисполя. Про це повідомила представниця України в гуманітарній підгрупі ТКГ Валерія Лутковська в коментарі виданню “Ґрати”.

Прессекретарка президента Юлія Мендель сказала, що літак очікується “за годину”. Заступник голови ОП Кирило Тимошенко опублікував фото літака, який, за його словами, вже прямує до Києва з Чугуєва.

Мама звільненого з полону в 2016 році Олександра Макуха Алла Макух опублікувала фото з аеропорту “Бориспіль”. Вона також написала, що до аеропорту приїхав президент Володимир Зеленський.

В аеропорту чергують журналісти близько 60 ЗМІ.

За словами Лутковської, Україна віддала 124 людини (до цього йшлося про 127). Представники ОРДЛО звільнили 80 полонених, але четверо з них вирішили залишитися на непідконтрольних територіях через родини.

До аеропорту вже прибули родичі звільнених і журналісти. За даними ЗМІ, очікується брифінг президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляв НАШ раніше, Служба безпеки України опублікувала прізвища всіх 76 українців, переданих українській стороні представниками ОРДЛО. Серед них 12 військових і 64 цивільних – в тому числі журналіст Станіслав Асєєв.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору