Ужгородка

Новини Закарпаття

“Навіть у найскладніших питаннях можна домовлятися”: Медведєв прокоментував газовий контракт з Україною

Російський прем’єр-міністр Дмитро Медведєв заявив, що після підписання контракту з транзиту газу між Україною і РФ припинені всі взаємні претензії. Про це він написав у себе в Facebook.

“Газовий контракт на наступні п’ять років між Росією і Україною – це компроміс, який необхідно було знайти”, – сказав він.

За словами прем’єра РФ, транзит російського газу через Україну триватиме на “умовах, які влаштовують усі сторони”. Він додав, що підписання контракту показує, що Україна і Росія можуть “розмовляти і домовлятися”.

В Євросоюзі вже відреагували на нову угоду: віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович привітав підписання контракту і підкреслив, що він забезпечить постійний потік газу в Європу з 1 січня 2020 року.

“Високо ціную всю важку роботу і зусилля. Завдяки укладеній минулого тижня політичній угоді між Україною, Росією і Європейською комісією відтепер підписаний транзитний контракт між відповідними компаніями. Це забезпечить постійний потік газу в Європу з 1 січня 2020 року”, – написав він у себе в Twitter.

Як повідомляв НАШ раніше, 30 грудня Україна і Росія підписали контракт по транзиту газу на п’ять років.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору