Річний баланс м’яса, субпродуктів і жиру в Україні – Оновлення 4.2019

Яловичина (тис. тонн)

2015
2016
2017
2018
2019*

Початкові запаси
47
48
39
37
40

Імпорт
2
2
2
2
2

Виробництво
307
301
291
287
294

 – с/г підприємства
74
78
75
69
72

 – господарства населення
233
223
216
218
221

Загальна пропозиція
356
351
332
327
336

Експорт
52
45
54
55
50

Споживання
250
261
235
226
240

Втрати
6
6
6
6
6

Кінцеві запаси
48
39
37
40
40

Загальний попит
356
351
332
327
336

Споживання на душу населення
5,8
6,1
5,5
5,4
5,7

* прогноз
Примітки: без урахування субпродуктів і жиру; імпорт і експорт – у перерахунку на вагу туші.

Свинина (тис. тонн)

2015
2016
2017
2018
2019*

Початкові запаси
46
46
50
55
50

Імпорт
5
4
8
36
35

Виробництво
647
640
631
602
545

 – с/г підприємства
333
332
312
301
297

 – господарства населення
314
308
319
301
248

Загальна пропозиція
698
690
689
693
630

Експорт
47
4
6
2
4

Споживання
592
623
615
628
571

Втрати
13
13
13
13
12

Кінцеві запаси
46
50
55
50
43

Загальний попит
698
690
689
693
630

Споживання на душу населення
13,8
14,6
14,5
14,8
13,6

* прогноз
Примітки: без урахування субпродуктів і жиру; імпорт і експорт – у перерахунку на вагу туші.

М’ясо свійської птиці (тис. тонн)

2015
2016
2017
2018
2019*

Початкові запаси
82
83
95
81
112

Імпорт
63
85
121
133
135

Виробництво
1 144
1 167
1 185
1 259
1 359

 – с/г підприємства
968
992
1 014
1 085
1 171

 – господарства населення
176
174
171
174
189

Загальна пропозиція
1 289
1 335
1 400
1 472
1 606

Експорт
182
242
273
331
410

Споживання
999
973
1 020
1 002
1 050

Втрати
24
25
26
28
30

Кінцеві запаси
83
95
81
112
117

Загальний попит
1 289
1 335
1 400
1 472
1 606

Споживання на душу населення
23,3
22,8
24,0
23,7
24,9

* прогноз

Інше м’ясо (тис. тонн)

2015
2016
2017
2018
2019*

Початкові запаси
2
2
2
2
2

Імпорт
0
0
0
0
0

Виробництво
35
34
34
34
34

 – с/г підприємства
2
1
2
2
2

 – господарства населення
34
32
33
33
33

Загальна пропозиція
38
36
36
36
36

Експорт
0
0
0
0
0

Споживання
35
33
33
33
33

Втрати
1
1
1
1
1

Кінцеві запаси
2
2
2
2
2

Загальний попит
38
36
36
36
36

Споживання на душу населення
0,8
0,8
0,8
0,8
0,8

* прогноз
Примітки: без урахування субпродуктів і жиру; імпорт і експорт – у перерахунку на вагу туші.

М’ясо (без субпродуктів і жиру, тис. тонн)

2015
2016
2017
2018
2019*

Початкові запаси
177
179
186
175
203

Імпорт
70
92
131
171
172

Виробництво
2 133
2 141
2 140
2 182
2 232

 – с/г підприємства
1 376
1 404
1 402
1 457
1 542

 – господарства населення
757
737
738
726
690

Загальна пропозиція
2 380
2 412
2 457
2 528
2 607

Експорт
281
291
334
388
464

Споживання
1 876
1 891
1 904
1 889
1 894

Втрати
44
45
45
47
48

Кінцеві запаси
179
186
175
203
201

Загальний попит
2 380
2 412
2 457
2 528
2 607

Споживання на душу населення
43,8
44,3
44,8
44,7
45,0

* прогноз
Примітки: імпорт і експорт яловичини й свинини – у перерахунку на вагу туші.

Субпродукти (тис. тонн)

2015
2016
2017
2018
2019*

Початкові запаси
14
14
13
14
14

Імпорт
29
24
24
28
28

Виробництво
166
163
160
155
147

 – ВРХ
62
61
59
58
59

 – свиней
101
100
99
94
85

 – інші
3
3
3
3
3

Загальна пропозиція
209
202
197
196
189

Експорт
4
7
9
6
7

Споживання
183
174
167
169
162

Втрати
8
7
7
7
7

Кінцеві запаси
14
13
14
14
13

Загальний попит
209
202
197
196
189

Споживання на душу населення
4,3
4,1
3,9
4,0
3,9

* прогноз

Тваринний жир (тис. тонн)

2015
2016
2017
2018
2019*

Початкові запаси
9
8
8
10
9

Імпорт
56
45
54
60
60

Виробництво
63
62
61
59
54

 – ВРХ
16
16
15
15
16

 – свиней
46
45
45
43
38

 – інші
1
1
1
1
1

Загальна пропозиція
128
115
123
128
123

Експорт
8
0
0
0
0

Споживання
107
103
109
115
110

Втрати
5
4
5
5
5

Кінцеві запаси
8
8
10
9
9

Загальний попит
128
115
123
128
123

Споживання на душу населення
2,5
2,4
2,6
2,7
2,6

* прогноз

М’ясо (включаючи субпродукти й жир, тис. тонн)

2015
2016
2017
2018
2019*

Початкові запаси
200
202
207
198
226

Імпорт
155
161
209
259
260

Виробництво
2 361
2 367
2 362
2 396
2 433

Загальна пропозиція
2 717
2 729
2 778
2 853
2 920

Експорт
293
298
343
395
471

Споживання
2 166
2 167
2 180
2 173
2 166

Втрати
57
56
57
59
60

Кінцеві запаси
202
207
198
226
223

Загальний попит
2 717
2 729
2 778
2 853
2 920

Споживання на душу населення
50,6
50,8
51,3
51,4
51,4

* прогноз
Примітки: імпорт і експорт яловичини й свинини – у перерахунку на вагу туші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *