Ужгородка

Новини Закарпаття

НАБУ відкрило кримінальну справу проти Порошенка

Вищий антикорупційний суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро почати кримінальне провадження проти п’ятого президента України Петра Порошенка.

Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на матеріали суду.

Справа пов’язана з можливим заволодінням попереднім главою держави державних коштів. Справа відкрили згідно із заявою 11 депутатів Верховної Ради.

Відомо, що 17 грудня 2019 роки 11 народних депутатів написали в НАБУ зі зверненням, в якому повідомили про можливе скоєння злочинів Порошенко і особами з його оточення, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу.

У НАБУ відзначили, що відповідну заяву було отримано 18 грудня, проте відомості про можливі злочини не були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Варто відзначити, що 9 січня Вищий антикорупційний суд зобов’язав НАБУ внести відомості в ЕРДР і відкрити справу.

Як повідомляв НАШ раніше, п’ятий президент України Петро Порошенко показав особисте привітання з Різдвом і Новим роком, яке він отримав від канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору