На 28% зросло виробництво м’яса на Херсонщині

Херсонська ОДА опублікувала статистичні дані про виробництво м’яса та м’ясопродуктів на підприємствах регіону. За перший квартал 2019 року показники зросли майже на третину.

З січня по березень у Херсонській області виготовили на 28% м’яса більше, ніж за той же період 2018 року.

Що ж до поголів’я тварин на підприємствах Херсонщини, то кількість ВРХ залишилась практично незмінною і нині складає 15,3 тис. голів (поголів’я в господарствах населення не враховано). Промислове поголів’я свиней в області скоротилось на 10% – до 63,3 тис. голів. Низхідний рух, зокрема, пояснюється поширенням африканської чуми свиней у 2018 році.

Аналітики прогнозують, що обсяги виробництва м’яса в Україні у 2019 році зростуть на 150 тис. тонн – до близько 2232 тис. тонн. Утім це стосується не всіх видів м’яса. Так, після кількох років низхідної тенденції, виробництво яловичини має зрости. Обсяги продукування м’яса птиці продовжать зростати, а от виробництво свинини скоротиться з 602 тис. тонн у 2018 до близько 545 тис. тонн у 2019 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *