Ужгородка

Новини Закарпаття

Обсяги перевезення зернових по Дніпру виросли на 50%

Порти України встановили нові рекорди. В минулому році перевезли на 54% більше зернових і на 33% більше металопродукції.

У результаті Дніпром за рік було перевезено 4,9 млн т зернових та 1,7 млн т металопродукції.

Про це повідомляє сайт Адміністрації морських портів України. 

У повідомленні йдеться про те, що збільшення кількості перевезення вантажів в цілому на 19% відбулося на фоні зменшення кількості судопроходів. Адміністрація повідомила про покращення умов судноплавства: уперше за останні 6 років було виконано роботи з поглиблення дна, що дозволяє судам брати більші вантажі.

Читайте:  Укрзалізниця встановила рекорд із перевезення зернових

Загалом морські порти України покращили показники обсягів на 18%, порівняно з минулорічними (без урахування портів Криму). Найбільший внесок у рекорд портів зробив агросектор, на другому місці – перевезення руди, на третьому – контейнери TEU. Загалом перевезено 54 млн т зернових.

Керівництво Адміністрації вказує, що зростання відбувається упродовж останніх трьох років. У 2019-му 13 портів встановили рекорд і показали 160 млн т перевалки. Найбільшими портами, що працюють на максимальну потужність, є Південний, Миколаїв, Чорноморськ та Ольвія.

Ріст перевалки відбувся за всіма напрямками: експорт, імпорт, транзит, внутрішні перевезення. Проте найбільший ривок показав експорт продукції українських товаровиробників. 

Раніше Landlord повідомляв, що перевезення агровантажів здорожчає: Кабмін готує підвищення плати за шлюзування суден.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору