Чому в Китаї подешевшала свинина?

На початку травня ціни на свинину в Китаї знизились до 15 юанів (2,18 долара США) за кілограм. Незважаючи на те, що поширення африканської чуми свиней в країні триває, на ринку панують низхідні тенденції. Це відбувається через дії уряду щодо регулювання діяльності підприємств та кроки переробників, які убезпечили себе від стрімких цінових коливань у короткостроковому періоді.

Справа у тому, що робота багатьох боєнь та переробних підприємств уповільнилась через введення обов’язкових перевірок на наявність вірусу АЧС. Це призвело до зменшення попиту. Крім того багато виробників працюють на імпортній сировині, а деякі встигли накопичити запаси замороженої свинини. Зараз склади підприємств заповнені, утім, з огляду на те, що зберігати ці запаси можна не досить тривалий час і вони скоро вичерпаються, аналітики передбачають, що вже в середині-кінці літа ціни на свинину в Китаї знову почнуть зростати.

Очікується, що вже в липні вартість свинячого м’яса в КНР досягне 20 юанів (2,91 долара США) за кілограм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *