Статистика: в якому регіоні України м’ясо найдешевше

За даними Державної служби статистики, у квітні найдешевшим м’ясом в Україні залишалась курятина, а свинині, не зважаючи на подорожчання, не вдалося наздогнати яловичину, повідомляє УНН.

Середня ціна курячої тушки по країні минулого місяця склала 58,4 грн за кілограм. Найдорожче птицю продавали на Донеччині (62,8 грн за кілограм) та в Чернівецькій області (62,1 грн). Найменше курятина вартувала на Дніпропетровщині (54,6 грн за кілограм) та на Львівщині (54,4 грн).

Свинина виявилась удвічі дорожчою за курятину. Середня ціна цього виду м’яса у квітні склала 116,1 грн за кілограм. Найдорожчою свинина була у Києві – в столиці середня ціна кілограма цього м’яса склала 130 гривень. Також високими ціни були і в Закарпатській області – 122,9 грн за кілограм. Порівняно дешеву свинину в квітні можна було придбати в Тернопільській області – там було зафіксовано найнижчу ціну в країні, 105,9 грн за кілограм.

Що ж до яловичини, то середня ціна в квітні становила 128,5 грн за кілограм. Найвищі ціни зафіксували в Чернівецькій та київській областях – 145,9 та 145,3 грн за кілограм, відповідно. А от найдешевше м’ясо ВРХ у квітні продавали на Донеччині – по 116 грн за кілограм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *