Ужгородка

Новини Закарпаття

Половина м’яса в раціоні українців – курятина

У середньому українці споживають близько 45 кілограмів м’яса на рік. Більше половини з загального обсягу споживання (24 кілограми) – це курятина. На другому місці – свинина, а на третьому – яловичина. Інші види м’яса відіграють незначну роль в раціоні жителів України.

1,2 млн тонн – саме стільки м’яса спожили українці в 2018 році. Курятина найбільш популярна, оскільки є найдешевшою. Традиційної свинини українці спожили у середньому 15 кілограмів за рік, а яловичини – 5,5 кілограма.

Минулорічні тенденції, схоже, будуть актуальними і для цього року, адже м’ясо птиці залишається найбільш доступним. Середня ціна курячої тушки по країні минулого місяця склала 58,4 грн за кілограм. Найдорожче птицю продавали на Донеччині (62,8 грн за кілограм) та в Чернівецькій області (62,1 грн). Найменше курятина вартувала на Дніпропетровщині (54,6 грн за кілограм) та на Львівщині (54,4 грн).

Свинина виявилась удвічі дорожчою за курятину. Середня ціна цього виду м’яса у квітні склала 116,1 грн за кілограм. Що ж до яловичини, то середня ціна в квітні становила 128,5 грн за кілограм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору