Ужгородка

Новини Закарпаття

Кравцов похвалився солідною сумою компенсації за звільнення з УЗ

КМУ погодив дострокове звільнення голови правління УЗ Євгена Кравцова. Сам він вважає, що успішно проводив реформи, і підстав для звільнення не було та не приховує, що отримає велику грошову компенсацію.

Як стало відомо за результатами засідання Кабміну 29 січня, уряд погодив звільнення керівника «Укрзалізниці» Євгена Кравцова.

– Це важливий крок для перезавантаження всього того що відбувалось на цій важливій державній компанії, – заявив з цього приводу прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Детально причини звільнення він не пояснив. Відомо, що раніше рішення про звільнення Кравцова ухвалила наглядова рада УЗ.

Євген Кравцов прокоментував своє звільнення у Фейсбуку, сам він  вважає, що причин для цього не було, і результат роботи влаштовував наглядову раду, яка розглянула його звіт. Звільнений керівник УЗ не приховує, що отримає велику грошову компенсацію за дострокове розірвання контракту.

Читайте: Залізнична ампутація: чому малим елеваторам загрожує закриття

«Таким чином, формальних підстав для звільнення у членів наглядової ради не знайшлось. Якщо казати моєю улюбленою юридичною мовою: вчора було прийняте рішення дострокового розірвання контракту з боку роботодавця з відповідною грошовою компенсацією керівнику. Вона не мала, скажу одразу. Але, це – рішення акціонера. Зі свого боку, я був готовий продовжити роботу у транспортному секторі без грошових виплат за контрактом», – написав Євген Кравцов.

Він вважає, що УЗ зараз «переживає одні зі своїх кращих часів практично за всіма показниками». Суму грошової компенсації очільник УЗ не озвучив, проте, за інсайдерською інформацією, що розповсюджується в Telegram, сума компенсації складе 1.2 млн грн. Ця сума ймовірна, оскільки, відповідно до декларації Кравцова, його середня зарплата за 2018 рік складала понад 812 тис грн.

Раніше Landlord повідомляв, деталі меморандуму Deutsche Bahn та УЗ.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору