Асоціація «Свинарі України» за грант USAID розробляє «Настанови щодо гігієнічні вимог виробництва»

У квітні 2018 року вступають в дію більш жорсткі ніж зараз вимоги щодо тваринництва.  Вони прописані у Законі «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Як підкреслюють у АСУ, всі оператори, які здійснюють первинне виробництво продукції, зокрема і свинарі, мають дотримуватися низки прописаних цим законом гігієнічних вимог. Щоб мінімізувати складнощі з їх застосуванням, було вирішено розробити «Настанови щодо виконання гігієнічних вимог до операторів ринку, які здійснюють первинне виробництво».

«Настанови щодо виконання гігієнічних вимог — той документ, який має на меті конкретизувати вимоги законодавства і вкаже операторам ринку можливі шляхи його виконання. Їх розробка сприятиме імплементації Закону, гарантуючи кращий захист споживачу та підтримуючи розвиток аграрного бізнесу в Україні, при цьому забезпечивши гуманне поводження з тваринами, як того вимагає ЄС», — коментують в Асоціації «Свинарі України». У розробці «Настанов» окрім фахівців АСУ приймають участь експерти Проекту USAID «Агросільрозвиток». Роботи йдуть завдяки грантовій підтримці Проекту USAID «Агросільрозвиток».

Цей документ обов’язково, підкреслюють у АСУ, пройде обговорення з представниками галузевих об’єднань та бізнесу.

Але одними «Настановами» робота не завершиться. Це лише перший етап імплементації закону. Потім настане черга аналогічного документа, яким будуть конкретизовані вимоги щодо забою та переробки м’яса, тобто впровадження системи НАССР для м’ясопереробних потужностей.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація. Наразі АСУ об’єднує 35 господарств, маточне поголів’я яких становить 35% від загальнодержавних обсягів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *