Ужгородка

Новини Закарпаття

Заметіль і дощі: українських водіїв попередили про небезпеку на дорогах

“Укравтодор” і ДСНС попередили водіїв про небезпечну ситуацію на дорогах.

Про це повідомили в прес-службі “Укравтодору” і Державної служби з надзвичайних ситуацій.

У центральних і південних областях України йде дощ, місцями сильний дощ, а в західних, північних, північно-східних областях невеликий сніг, дороги мокрі, місцями приріст снігу досяг 30 см.

“Покриття на дорогах державного значення в більшості областей мокре. У Дніпропетровській області місцями ожеледиця. На перевальних ділянках доріг в протягом ночі значні снігові опади, де випало до 30 см. (Ужоцький перевал). Проїзд по всіх ділянках доріг державного значення забезпечений, заторів в русі не зафіксовано”, – відзначили в ДСНС.

Відомо, що зараз дороги державного значення посилено чистять від снігу, спуски, підйоми, мости, шляхопроводи, закруглені ділянки доріг обробляють протиожеледними матеріалами. Для цього задіяно 578 одиниць техніки та 773 робітників.

За даними ДСНС, 5 лютого прогнозують сильний сніг (приріст сніжного покриву 10-20 см, в горах 35-40 см); пориви вітру 15-20 м / с (в горах 25 м / с), заметіль, на дорогах снігові замети, ожеледиця, в Карпатах сильний сніг (приріст сніжного покриву 30-50 см).

Як повідомляв НАШ раніше, через дії циклону Petra в Україні очікується складна погодна ситуація з безліччю метеорологічних явищ. 

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору