Ужгородка

Новини Закарпаття

Зеленський запропонував Кабміну витратити гроші від “Газпрому” на будівництво доріг

Президент України Володимир Зеленський запропонував витратити суму в розмірі 2,9 млрд доларів, які “Нафтогаз” отримав від російської компанії “Газпром”, на реалізацію інфраструктурних проектів та розвиток медичної галузі.

Про це президент заявив в ході наради за участю представників Кабміну і Верховної Ради, повідомили в прес-службі глави держави.

Зеленський відзначив важливість початку масштабного будівництва доріг і продовження реформи медичної галузі.

“Ми плануємо додатково спрямувати кошти на будівництво доріг – це наш інфраструктурний пріоритет, на інші інфраструктурні проекти, на медичну сферу і енергоефективність. Один з планів – побудувати понад 200 прийомних відділень медичної допомоги по всій Україні”, – сказав президент.

Також він доручив уряду підготувати у двотижневий термін необхідні проекти документів.

Крім того, глава держави наголосив на важливості вирішення питання заборгованості по зарплатах шахтарям і розробки концепції реорганізації вугільної галузі.

За його словами, станом на 1 січня 2020 року заборгованість перед шахтарями склала 922 млн грн.

“Ситуацію із заборгованостями потрібно врегулювати найближчим часом. Тому ми очікуємо від уряду комплексної програми реструктуризації вугільної галузі та результатів аудиту стану державних шахт”, – підкреслив президент.

Як повідомляв НАШ раніше, російська газова компанія “Газпром” заплатила НАК “Нафтогаз України” 175,1 млн доларів за транзит газу за січень і 163,8 млн доларів за лютий 2020 року.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору