Ужгородка

Новини Закарпаття

За яких умов в Україні можливий молочний бум – Михайло Корилкевич

Шукаємо $600 млн інвестицій на розвиток молочних ферм в Україні – розповів президент “Української кооперативної федерації”.

Про це повідомляє Укрінформ.

За умови фінансової підтримки молочних сімейних ферм Україна зможе через 3-5 років отримати справжній молочний бум. В цьому переконаний Михайло Корилкевич, “Української кооперативної федерації” (УКФ).

За його інформацією, вже працює 23 сімейні молочні ферми, невдовзі планують відкрити ще 25. Однак охочих розвивати молочну галузь значно більше.

“Ми отримали майже 400 заявок на відкриття сімейних молочних ферм лише на першому етапі реалізації проєкту”, – розповів  Михайло Корилкевич на засіданні круглого столу “Дорожня карта розвитку та фінансування малого і середнього фермерства” в Києві.

За словами президента УКФ, необхідно інвестувати в реалізацію проєкту розвитку молочних ферм майже $600 млн. Тоді кількість сімейний молочних ферм сягне 5 тисяч. Вкладені кошти  окупляться за якихось 2-4 роки, переконаний Корилкевич.

Читайте: Хлопці-доярки та корови з ЄС: як створити прибуткову молочну ферму

“Якщо ці 5 тисяч сімей набудуть підтримку і досвід, через 3-5 років у нас буде “вибух” економіки на селі. Це, в свою чергу, дасть можливість зберегти село, зберегти родину, зберегти громаду, і дасть до економіки країни плюс 12 млрд грн”, – пояснив Михайло Корилкевич.

Проєкт розвитку сімейних молочних ферм стартував у 2017 році. Адже на сьогодні, маючи досить вигідне географічне розташування та сприятливі для розвитку молочної галузі кліматичні умови, Україна втрачає молочні ферми з кожним роком. У той час, як в сусідній Польщі вони розвиваються.

Окрім того, за приблизно однакової кількості поголів’я на фермі, в Україні господарства збирають значно менше молока, ніж у Польщі.

На думку Михайла Корилкевича, причина в низькому технічному оснащенні українських молочних ферм. Доступ до сучасних технологій має кардинально змінити ситуацію.

Landlord раніше повідомляв, що українські переробники закуповують молоко в Польщі через брак сировини.

 

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору