До 2040 року для виробництва 60% м’яса не будуть вбивати тварин

Згідно з доповіддю міжнародної консалтингової компанії AT Kearney, до 2040 року 60% мяса будуть вирощувати в лабораторіях з клітин тварин або виготовляти з рослинної сировини. Тобто лише 40% тваринного білка буде надходити від забою тварин. Це стане наслідком запиту на екологізацію виробництва м’яса та покращення благополуччя тварин.

“Багатогранна галузь тваринництва розглядається суттєвою часткою споживачів як “непотрібне зло”. Завдяки перевагам нових веганських замінників м’яса та тваринного білка, вирощеного в лабораторіях, залишається лише питанням часу, коли вони отримають значну частку ринку”, – йдеться у звіті компанії.

Традиційна м’ясна промисловість – це мільярди тварин і оборот більше трильйона доларів на рік. Проте величезний вплив тваринництва на навколишнє середовище є очевидним, від викидів парникових газів до забруднення річок і океанів.

Швидко зростає популярність таких компаній, як Beyond Meat, Impossible Foods і Just Foods, які використовують рослинні інгредієнти для створення заміни гамбургерам, яєчні та іншим продуктам. AT Kearney оцінює теперішні інвестиції в цей сектор у 1 млрд. доларів.

Хоча так зване клітинне або лабораторне м’ясо ще не надійшло в продаж, AT Kearney прогнозує, що в довгостроковій перспективі цей вид тваринного білка буде домінувати на ринку, тому що він відтворює смак традиційного м’яса більш точно, ​​ніж альтернативи рослинного походження.

За оцінками звіту консалтингової компанії, в 2040 році 35% ринку займатиме лабораторне м’ясо, а 25% – вегетаріанські замінники.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *