Ужгородка

Новини Закарпаття

Тайвань забороняє завозити свинину з Італії

Під приводом “ескалації випадків АЧС на Сардинії” Тайвань заборонив імпорт свинини з Італії. Хвороба присутня на італійському острові з 1978 року і була оголошена ендемічною десятиліття тому. Тим не менше, Тайванський ветеринарний орган BAPHIQ заборонив закупівлі м’яса лише цього тижня, стверджуючи, що “попередня оцінка спалаху африканської чуми свиней показала, що епідемія АЧС на італійському острові Сардинія наростає, і BAPHIQ вирішив вилучити Італію зі свого списку країн, вільних від вірусу”.

Окрім заборони ввозу живих свиней та свинячих виробів з Італії, бюро також заборонило відвідувачам ввозити незадекларовані італійські вироби зі свинини. За це встановлено штрафи від 6 630 доларів США за перше правопорушення до 33 150 доларів за друге правопорушення, повідомляє газета Focus Taiwan.

Повідомлення було зроблене BAPHIQ кількома тижнями після того, як італійський уряд 2 лютого зупинив авіасполучення з Китаєм, Гонконгом, Макао та Тайванем до 28 квітня, посилаючись на зусилля щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19.

У 2019 році Тайвань імпортував 1747 тонн свинини з Італії. Імпортувати італійської свинини та виробів з неї до Тайваню було дозволено у 2018 році.

Розкажіть друзям:

Джерело: Новини про м’ясо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору