Ужгородка

Новини Закарпаття

В Україну повернулися рибалки, яких росіяни затримали в Азовському морі. Фото та відео

В Україну повернулися рибалки, яких росіяни затримали в Азовському морі.

Про це повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України. 

Вранці 29 лютого на пост технічного спостереження Держприкордонслужби надійшла інформація, що кораблі БО ПС ФСБ РФ доставлять в район загальновизначеної системи розподілу руху в Азовському морі малий плавзасіб з українськими громадянами, що був затриманий ними 14 лютого цього року.

Зазначається, що вже за декілька годин тактична група катерів Маріупольського загону Морської охорони виявила кораблі БО ПС ФСБ РФ, від яких в бік українського берега направлявся малий плавзасіб. Із наближенням він був розпізнаний як ЯЗП-0901, на борту якого перебували 4 особи.

“За допомогою перевірки документів було встановлено, що це той самий плавзасіб і ті самі четверо громадян України, які в порушення чинного законодавства вийшли в море”, – йдеться у повідомленні. 

За даними выдомства, тактична катерна група Морської охорони забезпечила супровід плавзасобу до порту Бердянськ, де наразі встановлюються усі обставини їх затримання російською стороною.

За порушення прикордонного режиму та порядку виходу плавзасобу в море кожного з рибалок притягнуто до адміністративної відповідальності, а на плавзасіб накладено заборону виходу в море терміном на 30 діб.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр України Олексій Гончарук зазначив, що уряд ліквідовує “морські інспекції” через іхню неефективність.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору