Україна може щорічно експортувати яловичину на $2 млрд

Україні потрібно створювати нову індустрію виробництва яловичини, тому що на цю продукцію є попит за кордоном. Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час третього конгресу експортерів продовольства Ukrainian Food 2017 в рамках виставки Ukrainian Food Expo.

За її словами, українські виробники мають орієнтуватися на експорт живої худоби і охолодженого м’яса.

«У нас зростає експорт замороженої яловичини з України. За дев’ять місяців цього року було експортовано 22 тис. тон яловичини, що в 1,9 разу перевищує поставки минулого року», — сказала Трофімцева.

Про те, що виробництво яловичини чи не єдиний нереалізований потенціал України в агросекторі, говорять і експерти.  

«Сьогодні експорт яловичини, включаючи субпродукти, залежно від року, сягає $200 млн. Україна потенційно може кожного року експортувати яловичини на сумму $2 млрд. Але щороку ми ці гроші втрачаємо. Натомість, розбиваємо дороги і чимдужче намагаємось експортувати зерно, а не продукцію з доданою вартістю», — заявив під час виставки економіст департаменту технічного співробітництва продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак.

Ольга Трофімцева повідомила, що Китай виявив зацікавленість в імпорті охолодженої яловичини.

«Потенційно Китай в українській яловичині зацікавлений. Ми зараз погоджуємо форму ветеринарного сертифікату і вже потім зможемо розпочати цей процес», — повідомила вона.

За словами Трофімцевої, також зацікавлені у поставках яловичини Середній і Близький Схід та Саудівська Аравія.

«Більше того, Держпродспоживслужбою відправлені запити до Ізраїлю. І якщо все буде гаразд, до нас приїдуть з перевіркою їх спеціалісти держаного контролю», — сказала заступник міністра з питань євроінтеграції, пише Agravery.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *