Задля ефективного розвитку свинарства ініціативна група представників бізнесу сформувала стратегію розвитку галузі. Її деталі обговорили під час ХІ Міжнародного конгресу “Прибуткове свинарство”.
До цілей стратегії, зокрема, належать такі пункти:
- Покращення контролю епізоотичної ситуації щодо АЧС
- Створення сприятливого бізнес-середовища
- Збільшення попиту на свинину та продукти з неї
- Формування ефективного виробничо-збутового ланцюга (ВЗЛ)
- Підвищення сталості та ефективності виробництва свинини в Україні
- Розширення географії поставок вітчизняної свинини
Ініціатором створення стратегії стала Асоціація “Свинарі України” (АСУ).
“У всіх цивілізованих свинарських країнах розвиток галузі починається із затвердження стратегії, чого в Україні досі не було. До того ж, розроблений документ — не просто папірець… Для реалізації прописаних цілей уже зроблені кроки. Наприклад, відбулася зустріч із представниками Держпродспоживслужби та Мінагрополітики щодо пошуку дієвих механізмів підтримки свинарського бізнесу в умовах поширення АЧС, напрацьовані Вимоги щодо біобезпеки для всіх операторів ринку тощо”, – зазначає голова АСУ Оксана Юрченко.