Ужгородка

Новини Закарпаття

У липні глобальні ціни на свинину знизились

Індекс цін на м’ясо, розрахований Сільськогосподарською та продовольчою організацією ООН (ФАО) в липні становив 176,2 пункту, що на 0,6 % (один пункт) вище, порівняно з його переглянутою вартістю за червень. На цьому рівні значення індексу майже на 10% вище, ніж у січні 2019 року, але майже на 17% нижче свого піку в серпні 2014 року.

У липні котирування цін на м’ясо овець продовжили зростати. Підвищення вартості підсилив значний попит на імпорт з Азії, а оскільки сезонні максимуми поставок з Океанії вже в минулому, ціни на баранину почали зростати більш стрімко, ніж у червні.

Попит азійських країн на м’ясо великої рогатої худоби також сприяв подальшому зростанню цін на яловичину. Однак ціни на свиняче м’ясо після чотирьох місяців постійного зростання трохи знизилися. Цьому сприяло зростання обсягів експорту з Бразилії та Сполучених Штатів. Котирування птиці утримувались на такому ж рівні, що й у червні. Ринок курятини у липні характеризувався загалом стабільним, але все ще достатньо високим попитом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору