Ужгородка

Новини Закарпаття

У Австралії ввели штрафи для захисників тварин

Цього року кілька підприємств, що спеціалізуються на виробництві м’яса у Великобританії, Австралії, Іспанії та Франції, зазнали збитків через протести захисників тварин. Активісти вимагали зупинити виробництво м’яса, проникали на територію господарств і блокували їх роботу, тим самим порушуючи правила біобезпеки.

Для запобігання виникненню таких ситуацій у майбутньому влада Австралії внесла зміни до законодавства. Тепер активістів, що порушують права виробників чекає покарання.

Нові закони про біозахист набули чинності на Новому Південному Уельсі (NSW) на початку серпня. Це означає, що активістам, які незаконно проникають до фермерських господарств в австралійському штаті, загрожуватимуть штрафи в розмірі 1000 доларів США, з потенційним ув’язненням та відшкодуванням збитків на суму до 220 тис. доларів для фізичних осіб і до 400 тис. доларів для груп та корпорацій.

Прем’єр-міністр Скотт Моррісон заявив, що уряд також планує збільшити покарання для тих, хто провокує до незаконних дій проти тваринницьких підприємств в Інтернет.

Фермери підтримали таке рішення. Деякі з них постраждали від вандалізму з боку захисників тварин, іноді активісти навіть погрожують фермерам фізичною розправою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору