Ужгородка

Новини Закарпаття

Президента закликали відвідати підприємства з утилізації відходів тваринництва

Асоціація тваринників України (АТУ) звернулася з відкритим листом до Володимира Зеленського. Президента закликають звернути увагу на галузь утилізації відходів тваринництва і відвідати утилізаційні підприємства.

“Звертаємося до Президента України Володимира Зеленського із проханням під час своїх робочих поїздок відвідати одну із філій державного підприємства з утилізації відходів (ДП “Укрветсанзавод”), та пересвідчитися, в якому критичному стані сьогодні ситуація з утилізацією відходів сільського господарства. АТУ детально вивчала це питання, ми говорили із представниками тваринницького бізнесу, зверталися до Держпродспоживслужби, і виявилося, що філій ДП “Укрветсанзавод” усього 18, 6 із яких зовсім не працює (!!!), а з тих, що залишилися, частина також діє не на повну потужність”, – йдеться в листі від Асоціації тваринників України.

В АТУ зазначають, що недостатня увага влади до питання утилізації відходів тваринництва, а також відсутність фінансування цієї галузі можуть призвести до катастрофічних наслідків.

“Востаннє на ДП “Укрветсанзавод” було виділено 3 млн грн у 2014 році на заходи з боротьби зі шкідниками та хворобами сільськогосподарських рослин, запобігання розповсюдження збудників інфекційних хвороб тварин. Що ж до коштів на реконструкцію – то про це в Держпродспоживслужбі не повідомляють, тобто, невідомо, коли останній раз взагалі ці видатки фінансувалися. Як результат – рештки тварин, багато з яких інфіковані небезпечними захворюваннями, такими як африканська чума свиней (АЧС), епідемічна діарея свиней (ЕДС) та іншими, викидаються просто в лісосмугах, і хвороби розносяться територією країни”, – зазначили в АТУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору