Ужгородка

Новини Закарпаття

Ще одна європейська країна постраждала від АЧС

Влада Сербії повідомила про чотири можливих випадки африканської чуми свиней. Раніше у країні не фіксували жодного спалаху вірусу.

Сербія повідомила про небезпеку Всесвітню організацію охорони здоров’я тварин (МЕБ). Утім, наявність АЧС у країні ще слід підтвердити лабораторно.

Три господарства, де виявили тварин з ознаками хвороби розташовані поблизу Белграда, ще одне – у районі Подунавський. Для запобігання поширенню АЧС на цих фермах забили 114 свиней, повідомляє Міністерство сільського господарства Сербії.

Наразі припускають, що причиною цих спалахів є заражена свинина, що надійшла із Болгарії чи Румунії. Для боротьби з вірусом Болгарія утилізувала 130 тис. свиней за один місяць. Знищити свиней наказали усім селянам. На такі кроки влада Болгарії пішла після виявлення АЧС на промислових фермах.

У Румунії зафіксовано 300 спалахів вірусу лише у липні. В основному випадки АЧС виникають у особистих селянських господарствах країни, але влада досі не вжила жодних суворих заходів.

З травня експерти Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) та Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (МЕБ) провели низку зустрічей, щоб попередити про ризик подальшого поширення вірусу АЧС на Балканах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору