Ужгородка

Новини Закарпаття

Введення додаткових податків на м’ясо обговорюють в ЄС

Дві країни-члени ЄС розглядають можливість введення додаткового податку на м’ясо задля збереження довкілля, уповільнення зміни клімату та турботу про здоров’я громадян.

Влада Фінляндії розпочала дебати про податок у квітні, вважаючи, що апетит до м’яса в майбутньому не зменшиться, незважаючи на план країни боротися зі змінами клімату за рахунок зменшення вуглецевого сліду у виробництві продуктів харчування. Наразі середнє споживання м’яса у Фінляндії становить 80 кілограмів на рік, що вдвічі більше, ніж раніше, а податки на м’ясо, як вважається, допоможуть зменшити споживання м’яса в майбутньому.

З іншого боку, вчені не вірять, що оподаткування м’яса матиме очікуваний ефект. “Політики оподатковують м’ясо і думають, що це вирішить проблему. Але це є лише одним із кроків”, – заявив Мікаель Фогельгольм, професор Університету Гельсінкі.

Тим часом, Німецька асоціація захисту тварин також виступає за введення податку на м’ясо, щоб сприяти підвищенню стандартів благополуччя тварин. Ідея викликала різні реакції в політичному середовищі, депутати наполягали на тому, що замість нового податку слід збільшити ПДВ, який зараз для німецьких виробників м’яса є зниженим.

Очільник Німецької асоціації фермерів Бернгард Крускен заявив, що податку на м’ясо в будь-якому випадку буде недостатньо, щоб компенсувати зміни, які потрібно було б ввести на господарствах задля екологізації та поліпшення добробуту тварин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору