Ужгородка

Новини Закарпаття

25% світового ринку м’яса займає одна країна

Китай вважається основою світової торгівлі м’ясом, країна є найбільшим імпортером яловичини, овечого м’яса, свинини, птиці та субпродуктів. У КНР зосереджено близько 25% обсягів глобального ринку м’яса, зазначають в Асоціації тваринників Австралії (MLA).

Ситуація є унікальною в сучасній світовій історії, оскільки жодна інша країна не представляє такого великого ринку.

Хоча Китай завжди був великим ринком білка тваринного походження (приблизно 46% світового споживання свинини, 15% птиці, 11% яловичини та 33% баранини в 2018 році), через АЧС, проблеми на внутрішньому ринку та зростання показників споживання м’яса на душу населення країна й далі суттєво нарощуватиме імпорт.

За 10 останніх років частка Китаю в світовому імпорті яловичини зросла з 4% до 23%, тоді як обсяги закупівлі баранини підвищились з 10% до 36%. Імпорт свинини зріс з 12% до 26%, а субпродуктів – з 38% до 47%. Частка Китаю в світовій торгівлі птицею залишилася стабільною завдяки розширенню внутрішнього виробництва.

Австралійські експерти зазначають: те, що відбувається на ринку Китаю та його торговельні відносини з США, матимуть глибокий вплив на розвиток світового ринку в майбутньому. Фактично, попит з боку КНР уже сьогодні грає значну роль в визначенні глобальних цін на м’ясо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору