Ужгородка

Новини Закарпаття

Німецькі виробники м’яса переорієнтовуються на веганські продукти

Німецький виробник м’ясопродуктів хоче замінити 50% виробів овочевими замінниками. Сімейна компанія Ruegenwalder Muehle прибрала деякі м’ясні вироби зі свого портфоліо для запуску вегетаріанської продукції.

“Зараз саме час на 50% зменшити споживання м’яса”, – заявив виконавчий директор компанії Годо Робен. На його думку, наслідки інтенсивного виробництва м’яса були передбачувані ще 10 років тому. “Ми знали, що у нас буде три величезні проблеми, нагальність яких зростатиме з року в рік – це благополуччя тварин, здоров’я та зміни клімату”, – зазначив Робен.

З початку цього місяця компанія припинила виробництво м’ясної ковбаси каррівюрст та адаптувала лінії для виробництва вегетаріанської продукції.

Перший вегетаріанський продукт підприємство почало випускати п’ять років тому. Хоча цей товар був сприйнятий з великим опором німецькими споживачами, які звикли до щорічного споживання 60 кілограмів м’яса на людину, на сьогодні вегетаріанський та веганський ринок країни виріс достатньо, щоб генерувати від 35% до 38% обороту компанії. “Ми обов’язково досягнемо мети в 40% наступного року, а в майбутньому – 50%”, – додав Годо Робен.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору