Ужгородка

Новини Закарпаття

Україна готується експортувати курятину до Японії

Нещодавно компетентні органи України підписали з японськими колегами ветеринарні сертифікати на експорт м’яса птиці. Найбільший вітчизняний виробник курятини, компанія “Миронівський хлібопродукт”, вже готує документи для здійснення продажів своєї продукції до Японії.

“Зараз ми активно вивчаємо всі вимоги майбутніх партнерів-імпортерів на японський ринок, щоб урахувати їх, перш ніж здійснити перші поставки. Японський ринок специфічний і вимогливий — тут культура споживання м’яса птиці суттєво відрізняється від європейської або близькосхідної. В Японії найбільше цінується так зване червоне м’ясо птиці — продукти з ніжки (м’ясо нефілейної групи). МХП зацікавлений працювати на японському ринку, оскільки він дуже перспективний щодо маржинальності й обсягів споживання на душу населення. Японія — один із найбільших імпортерів м’яса птиці у світі”, — зазначає Сергій Іванов, заступник голови правління МХП з комерції.

Після знайомства з ринком і виконання експортних вимог компанія нарощуватиме продажі у східній країні поступово.

“Протягом найближчих 3–4 місяців МХП відпрацьовуватиме з японськими партнерами на виробництві кілька продуктів, що можуть зацікавити японських споживачів. Цього року відправимо мінімальну тестову партію — 1–2 контейнери, щоб підтвердити відповідність вимогам щодо якості та фасування м’яса. Надалі плануємо поступово нарощувати експорт. За 8–10 місяців МХП збільшить обсяги поставок м’яса птиці в Японію до 500 тонн на місяць, поступово нарощуючи їх до тисячі тонн щомісяця”, – повідомив пан Іванов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору