Ужгородка

Новини Закарпаття

Ціни на свинину: ситуація на ринку стабілізувалась

Початок осені традиційно характеризується послабленням цін на свинину, тому впродовж першого тижня вересня на українському ринку панувало відносне затишшя. На наступний тиждень в Асоціації “М’ясної Галузі” прогнозують поступове зниження котирувань свиней забійних кондицій.

“Початок осені демонструє призупинення росту цін на живих свиней. Традиційно у цей період часу відбувається послаблення продажів м’яса, що супроводжується низькою активністю споживачів. Відповідно на ринку навіть відчувається деяке послаблення у ціновій політиці, де ціна 36-го тижня складає 48,71 грн/кг (-0,43 грн до попереднього тижня). Ціна 37-го тижня, на думку учасників Асоціації “М’ясної Галузі” коливатиметься в межах 47,00-48,50 грн за кг живої свині. Асоціація “Свинарі України” зазначає середньоринкову вартість 36-го тижня на рівні 49,30 грн/кг”, – повідомляють у Асоціації “М’ясної Галузі”.

Що ж до закордонних ринків, то в Німеччині цього тижня спостерігалось незначне пожвавлення – свинина додала в ціні 2 євроценти і середні котирування досягли рівня 1,43 євро за кілограм. У США навпаки – вже більш, ніж місяць ціни на живець свиней постійно знижуються. Цього тижня у Сполучених Штатах середні котирування становили 0,98 долара за кілограм, що на 11 центів менше, ніж наприкінці літа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору