Ужгородка

Новини Закарпаття

Пам’ятку для свинарів щодо дій у разі АЧС випустили в Україні

Африканську чуму свиней в Україні вперше виявили близько семи років тому. З того часу як представники владних структур, так і галузеві організації провели ряд заходів і випустили велику кількість рекомендацій щодо запобігання поширенню вірусу та запровадження заходів біобезпеки. Так, цього року Держпродспоживслужба випустила відеоролик з описанням небезпеки АЧС та механізму дій у разі підозри на наявність вірусу.

Цього тижня Асоціація “Свинарі України” разом з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) також опублікувала рекомендації “АЧС: алгоритм дій при підозрі, у разі підтвердження діагнозу та при відновленні виробництва”.

“Хоча африканська чума свиней поширюється територією нашої країни з 2012-го року, частина свинарів і досі не знає, що робити при підозрі на АЧС, як саме відбувається ліквідація спалаху та за якими правилами відновлювати виробництво. Щоб заповнити “прогалини”, Асоціація “Свинарі України” спільно з експертами Продовольчої сільськогосподарської організації ООН підготувала чергову довідку щодо АЧС”, – повідомляють у Асоціації “Свинарі України”.

Ознайомитися з новою інструкцією можна тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору