Яловичина (тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
47
48
39
38
40
Імпорт
2
2
2
2
2
Виробництво
307
301
291
288
295
– с/г підприємства
74
78
75
69
83
– господарства населення
233
223
216
218
212
Загальна пропозиція
356
351
332
328
337
Експорт
52
45
54
55
52
Споживання
250
261
234
227
237
Втрати
6
6
6
6
6
Кінцеві запаси
48
39
38
40
42
Загальний попит
356
351
332
328
337
Споживання на душу населення
5,8
6,1
5,5
5,4
5,6
* прогноз
Примітки: без урахування субпродуктів і жиру; імпорт і експорт – у перерахунку на вагу туші.
Свинина (тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
46
46
50
56
50
Імпорт
5
4
8
36
33
Виробництво
647
640
631
604
581
– с/г підприємства
333
332
312
302
290
– господарства населення
314
308
319
302
291
Загальна пропозиція
698
690
689
696
664
Експорт
47
4
6
2
3
Споживання
592
623
614
631
601
Втрати
13
13
13
13
12
Кінцеві запаси
46
50
56
50
48
Загальний попит
698
690
689
696
664
Споживання на душу населення
13,8
14,6
14,5
14,9
14,3
* прогноз
Примітки: без урахування субпродуктів і жиру; імпорт і експорт – у перерахунку на вагу туші.
М’ясо свійської птиці (тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
82
83
95
82
112
Імпорт
63
85
121
133
137
Виробництво
1 144
1 167
1 185
1 259
1 422
– с/г підприємства
968
992
1 014
1 085
1 255
– господарства населення
176
174
171
174
167
Загальна пропозиція
1 289
1 335
1 400
1 474
1 671
Експорт
182
242
273
331
420
Споживання
999
973
1 019
1 004
1 093
Втрати
24
25
26
28
31
Кінцеві запаси
83
95
82
112
126
Загальний попит
1 289
1 335
1 400
1 474
1 671
Споживання на душу населення
23,3
22,8
24,0
23,7
26,0
* прогноз
Інше м’ясо (тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
2
2
2
2
2
Імпорт
0
0
0
0
0
Виробництво
35
34
34
35
35
– с/г підприємства
2
1
2
2
2
– господарства населення
34
32
33
33
33
Загальна пропозиція
38
36
36
37
37
Експорт
0
0
0
0
0
Споживання
35
33
33
34
34
Втрати
1
1
1
1
1
Кінцеві запаси
2
2
2
2
2
Загальний попит
38
36
36
37
37
Споживання на душу населення
0,8
0,8
0,8
0,8
0,8
* прогноз
Примітки: без урахування субпродуктів і жиру; імпорт і експорт – у перерахунку на вагу туші.
М’ясо (без субпродуктів і жиру, тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
177
179
186
178
204
Імпорт
70
92
131
171
172
Виробництво
2 133
2 141
2 140
2 185
2 332
– с/г підприємства
1 376
1 404
1 402
1 458
1 629
– господарства населення
757
737
738
727
703
Загальна пропозиція
2 380
2 412
2 457
2 535
2 708
Експорт
281
291
334
388
475
Споживання
1 876
1 891
1 900
1 896
1 965
Втрати
44
45
45
47
50
Кінцеві запаси
179
186
178
204
218
Загальний попит
2 380
2 412
2 457
2 535
2 708
Споживання на душу населення
43,8
44,3
44,7
44,8
46,7
* прогноз
Примітки: імпорт і експорт яловичини й свинини – у перерахунку на вагу туші.
Субпродукти (тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
14
14
13
14
14
Імпорт
29
24
24
28
27
Виробництво
166
163
160
155
153
– ВРХ
62
61
59
58
59
– свиней
101
100
99
94
91
– інші
3
3
3
3
3
Загальна пропозиція
209
202
197
197
194
Експорт
4
7
9
6
6
Споживання
183
174
167
169
168
Втрати
8
7
7
7
7
Кінцеві запаси
14
13
14
14
13
Загальний попит
209
202
197
197
194
Споживання на душу населення
4,3
4,1
3,9
4,0
4,0
* прогноз
Тваринний жир (тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
9
8
8
10
9
Імпорт
56
45
54
60
55
Виробництво
63
62
61
59
58
– ВРХ
16
16
15
15
16
– свиней
46
45
45
43
42
– інші
1
1
1
1
1
Загальна пропозиція
128
115
123
128
122
Експорт
8
0
0
0
0
Споживання
107
103
109
115
108
Втрати
5
4
5
5
5
Кінцеві запаси
8
8
10
9
9
Загальний попит
128
115
123
128
122
Споживання на душу населення
2,5
2,4
2,6
2,7
2,6
* прогноз
М’ясо (включаючи субпродукти й жир, тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
200
202
207
202
227
Імпорт
155
161
209
259
254
Виробництво
2 361
2 367
2 362
2 399
2 543
Загальна пропозиція
2 717
2 729
2 778
2 860
3 023
Експорт
293
298
343
395
481
Споживання
2 166
2 167
2 176
2 179
2 241
Втрати
57
56
57
59
62
Кінцеві запаси
202
207
202
227
240
Загальний попит
2 717
2 729
2 778
2 860
3 023
Споживання на душу населення
50,6
50,8
51,2
51,5
53,2
* прогноз
Примітки: імпорт і експорт яловичини й свинини – у перерахунку на вагу туші.