Ужгородка

Новини Закарпаття

На 700% зросли обсяги експорту птиці з Таїланду до Китаю

Таїланд відновив доступ до китайського ринку курятини в березні минулого року. З того часу обсяги експорту цього виду м’яса зросли на 700%.

Нарощуванню закордонних продажів сприяло зростання попиту з Китаю, розповів Кукрит Арепагорн, менеджер Асоціації експортерів, переробників та виробників бройлерів у Таїланді.

“Ми експортували 33,5 тис. тонн за перші сім місяців цього року. Для порівняння, у минулому році (починаючи з березня) ми експортували 4,1 тис. тонн”, – зазначає представник галузі.

Ціни зараз коливаються від 4 000 до 5 000 доларів за тонну тайської птиці, а стимул, який надають китайські покупці, допоміг промисловості збільшити темпи експорту за перші сім місяців 2019 року на 9,8%.

Наразі 7 птахофабрик у Таїланді мають дозвіл на експорт до Китаю, проте на кількох інших підприємствах зараз проводять інспекцію, тому поставки можуть збільшитися в рази уже за кілька місяців.

Таїланд відновив доступ до ринку Китаю в березні минулого року після 4-річної заборони, причиною введення якої став пташиний грип. Сьогодні Таїланд експортує майже 800 тис. тонн птиці, з яких половина поставляється в Японію. Ще один великий ринок представлений ЄС, де Таїланд має більшу експозицію після введення Єврокомісією у 2018 році обмежень на імпорт птиці з Бразилії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору