Ужгородка

Новини Закарпаття

Ф’ючерси на свинину в США зросли після повідомлень про відновлення експорту до Китаю

Повідомлення про переговори між Пекіном та Вашингтоном щодо зменшення імпортних тарифів на американську свинину спричинили помітне зростання котирувань на пісну свинину на Чиказькій біржі. Індекс цін на жовтень зріс на 0,125 цента – до 62,725 цента за фунт.

Зростання ф’ючерсів відбулось після падіння котирувань на біржі до найнижчого рівня. Аналітики вважають, що дефіцит м’яса в Китаї посилюватиметься, і країні доведеться допустити американських експортерів свинини на свій ринок, навіть після невдалих переговорів про пом’якшення митної політики.

Наразі тарифи на ввезення м’яса свиней зі Сполучених Штатів до КНР сягають 72%. Планам знизити мита, оголошеним китайськими чиновниками, сприяв підвищений попит на свинину на внутрішньому ринку, оскільки ситуація з АЧС в країні скоротила національне поголів’я свиней в Китаї скоротилось більш ніж на третину.

За словами економіста з Державного університету штату Айова Дермота Хейса, завищені китайські мита на американську свинину призвели до того, що середня ціна за голову знизилась на 8 доларів. Низькі котирування свиней на ринку США фіксуються вже протягом року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору