Ужгородка

Новини Закарпаття

Повернення ПриватБанку його власникам – це дефолт: Гончаренко та Поляков влаштували дебати по банківському закону

Позафракційний народний депутат Антон Поляков разом із нардепом від “Європейської солідарності” Олексієм Гончаренко в прямому ефірі телеканалу НАШ влаштували дебати по банківському закону. 

За словами Гончаренко, він голосував за прийняття даного законопроекту, бо він дозволить зупинити спроби колишніх власників ПриватБанку через українську судову систему повернути собі контроль за банком, який вони пограбували, вивівши з нього мільярди доларів. 

“Ми всією Україною його рятували, вклавши туди 155 млрд гривень українського народу. Це означає, що кожен громадянин України вклав по 4 тисячі гривень у цей банк. Сьогодні, коли ми знову бачимо, що вони хочуть знову забрати його собі, – це чергове пограбування країни, яке не можна допустити”, – наголосив Олексій Гончаренко. 

Проте, на думку Полякова, цей законопроект стосується всією банківської системи України та усіх клієнтів банку. 

“Сьогодні головна наукове експертне управління зробили висновки щодо банківського закону. Понад 20 сторінок негативних висновків щодо нього, також це порушення міжнародних конвенцій та порушення нашої Конституції. Ясна річ, що я за це ніяк не міг голосувати”, – зазначив позафракційний нардеп. 

На що Гончаренко відповів, що ні Антон, ні він не є Конституційним судом. 

“Тільки Конституційний суд України може давати висновки про конституційність чи неконституційність того чи іншого. Звичайно, що цей закон в цілому про банківську систему. Я назвав ПриватБанк як самий кричущий випадок. Хочу нагадати, що навіть банківська асоціація підтримала цей закон. Тому казати, що цей закон направлений проти банків та їх вкладників — це неправильно. Вкладники всіх українських банків постраждали. Якщо зараз повернуть ПриватБанк його власникам, то це буде крах фінансової системи України, це точно означає дефолт. Це буде кінець нашій державі”, – додав політик. 

Нагадаємо, що Верховна Рада України 13 травня підтримала закон “Про внесення змін до законодавчих актів щодо вдосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№ 2571-д)” (так званий “антиколомойський” закон).

У ситуації з ПриватБанком цим законом забороняється повертати банк його колишнім акціонерам — Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову.

Як НАШ повідомляв раніше, президент Володимир Зеленський записав нове відеозвернення до громадян України.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору