Ужгородка

Новини Закарпаття

Бельгійцям забороняють ходити до лісу через АЧС

Поширення африканської чуми свиней у Бельгії набирає нових форм – все менше диких кабанів гине від вірусу, утім збільшилась кількість тварин, які є його носіями.

Востаннє туші диких свиней, загиблих від АЧС у Бельгії виявили ​​11 серпня. Утім компетентні органи продовжують виявляти серопозитивних диких кабанів – тих, що є стійкими до вірусу, але можуть передавати хворобу.

Одним із методів запобігання поширення вірусу через серопозитивних тварин, який влада країни вважає ефективним, є відстріл кабанів у зараженій зоні. Пересування пішоходів чи велосипедистів у лісі може завадити полюванню, через це з 4 жовтня в лісах, розташованих на заражених територіях, забороняються будь-які прогулянки чи пересування громадян, що не є причетними до операції відстрілу.

Раніше перебування в лісах Бельгії також обмежували через АЧС, але обмеження частково було знято навесні та влітку 2019 року.

Хоча небезпека зараження АЧС в країні залишається високою, ціни на свинину тут стабільні та порівняно високі (1,655 євро за кілограм живою вагою).

Джерело: Новини про м’ясо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору