Ужгородка

Новини Закарпаття

5% землі буде продано наступного року: кому підуть гроші – Милованов

Усі кошти від продажу державних угідь, після відкриття земельного ринку в Україні, підуть до бюджету місцевих громад. Таку заяву зробив міністр економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

Про це повідомляє hromadske.

Тимофій Милованов бачить реальні перспективи отримання понад $1 млрд від продажу земель сільгосппризначення вже наступного року. Ці кошти не підуть до держбюджету, а будуть спрямовані до місцевих громад.

За словами міністра, ОТГ самі вирішуватимуть, чи потрібно їм продавати землю, чи краще залишати у своєму користуванні. Продаватимуть земельні ділянки включно на відкритих аукціонах (на Prozorro або на спеціальному майданчику) – для забезпечення прозорості ринку.

В Мінекономіки очікують, що у 2020 році в Україні буде продано 5% із наявних 42 га земель сільгосппризначення. Якби продавали лише землю державної власності, то отримали б суму близько $2 млрд. Але планується продаж і приватних угідь, тож за розрахунками має бути отримано близько $1 млрд.

«Якщо б це була державна земля за низькою ціною 1 тисяча доларів, то це 2 мільярди. Якщо половина цієї землі державна, а половина приватна – це мільярд», – відзначив Тимофій Милованов.

При цьому не виключено, земля коштуватиме дорожче, ніж $1 тис. за гектар, у такому разі громади зможуть отримати ще більші суми.

Landlord раніше повідомляв про те, що Мінекономіки оприлюднило законопроект про обіг сільгоспземель.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору