Ужгородка

Новини Закарпаття

Закупівельні ціни на кукурудзу в Україні повільно зменшуються

Здешевлення кукурудзи за даними Мінекономіки триває вже близько місяця. Тільки з початку липня вона в середньому подешевшала на 50 грн за 1 тону

Ціни на зерно кукурудзи в Україні продовжують повільне зниження, яке триває вже біля місяця. Про це повідомив директорат розвитку аграрного сектору міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, який 17 липня оприлюднив надав оновлену інформацію щодо середніх закупівельних цін на сільськогосподарську продукцію по регіонах.

Згідно з даними директорату, середня закупівельна ціна на кукурудзу в Україні на середину липня становить 4553 грн/т (усі ціні тут і надалі наведені без ПДВ). Нагадаємо, що, скажімо, на початку червня цей показник становив 4606 грн/т. Тобто, йде поступове зниження ціни на той час, коли запаси минулого врожаю спустошуються, а до нового ще залишився принаймні місяць. Нажаль, дається взнаки тенденції глобального ринку кукурудзи, де пропозиція превалює над попитом, а ціни падають.

Читайте: Ціни на пшеницю в Україні падають вже три місяці поспіль 

Наразі, найнижчу середню закупівельну ціну в Україні зафіксовано у Вінницькій області. Падіння у порівнянні із показниками минулого року становило мінус 18% – до 3700 грн/т. Найвищу ціну пропонують на Чернігівщині, до речі, вже кілька тижнів поспіль – 5393 грн за 1 тону.

Цікава ситуація складається на Рівненщині. Цей регіон стабільно, на протязі тижнів, мав найнижчу ціну на цю культуру. Скажімо, на початку червня вона дорівнювала 3450 грн/т. Але зараз спостерігається різке зростання «цінника», і кукурудзу у області вже купують за 4700 грн/т.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що у середині липня ціна на кукурудзу у портах встановилась на рівні $181 за 1 тону FOB.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору