Ужгородка

Новини Закарпаття

У Миколаївській області жінку зобов’язали забрати з лікарні ампутовані ноги чоловіка

У Миколаївській області в районному центрі Новий Буг жінку зобов’язали забрати з лікарні ампутовані ноги чоловіка, бо у медзакладу не було коштів на утилізацію медичних відходів.

Про це повідомляє Тут.інфо.

Зазначається, що страждалу на епілепсію жительку Нового Бугу змусили забрати ноги чоловіка, які винесли їй в мішку прямо з операційного блоку. Про що розповіла її подруга Оксана Кірічішіна в сесійній залі.

“Їй сказали в лікарні: “Прийдеш з ранку, посидиш, поки закінчиться операція, і забереш ноги з собою”, – і дають їй цей мішок з ногами на плечі… Вона йде та непритомніє, тому що, як вона мені потім розповіла: “Я відчувала тепло цих ніг у себе на плечах”, – розповіла жінка.

Мер міста повідомив, що згідно із законом родичі повинні забирати подібні речі з лікарень. Після чого Оксана Кірічішіна закликала депутатів втрутитися і вирішити питання з утилізацією медичних відходів.

За словами головного лікаря лікарні, жінка не спробувала розібратися в ситуації і не звернулася за допомогою ні до кого з керівництва лікарні.

“Ви взяли цей мішок на плечі… Навіщо ви це робили? По утилізації. Наша установа піднімала це питання неодноразово. У нас був центр утилізації, який благополучно на території ветслужби місцеві жителі розікрали, розібрали на металобрухт і воно стоїть розвалене. Відновити це задоволення не дешево – за цінами 2-3 річної давності сама установка коштувала 300 тисяч. А плюс потрібно її ще встановити і отримати ліцензію. Утилізація – задоволення вкрай дороге”, – сказав він.

Також лікар додав, що якщо не передбачена утилізація, то родичі повинні займатися похованням. Якщо цього зробити вони не можуть, то цим питанням займається керівник громади.

Як НАШ повідомляв раніше, в Одесі 12-річний хлопчик Костя опинився в реанімації після того, як натрапив на металевий штир на дитячому майданчику.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору