Можна зрозуміти чому у світі такої популярності набуває органічна їжа, адже за останніми дослідженнями експертів, майже 70% зразків 48 видів овочів та фруктів містили залишки пестицидів. Про це повідомляється у щорічному звіті організації Environmental Working Group (EWG),
За результатами досліджень була сформована так звана «Брудна дюжина» найбільше забруднених пестицидами свіжих продуктів, а також «Чисті п’ятнадцять» овочів і фруктів, які містять найменше хімікатів, повідомляє УНН з посиланням на Food NDTV.
Так, найбільш небезпечними за вмістом токсинів і пестицидів фруктами є яблука, персики і нектарини. Серед свіжих продуктів в «Брудну дюжину» також потрапили груші, вишня і полуниця.
Найменше пестицидів містять авокадо, ананаси і манго.
До речі, яблука за вмістом пестицидів також очолюють і топ-10 екологічної організації EWG, яка створила свій список «Dirty Dozen». За даними цієї організації на другому місці – селера, а на третьому – солодкий перець. Увійшли до негативного списку персики, полуниця, виноград, шпинат, салат-латук, огірки та картопля.