Ужгородка

Новини Закарпаття

Виробництво пшениці та ріпаку у Британії скоротилося на 40%

Причиною цього стало розширення площ під ярим ячменем та зниження середньої врожайності зернових культур через надмірні опади

Валовий збір пшениці, а разом із нею – і ріпаку у Великобританії сягнув небувало низьких показників, що викликано передусім природними чинниками. В той час як українські аграрії потерпали у 2020 році від дефіциту вологи, їхні британські колеги були змушені боротися із протилежними проблемами.

Згідно з даними грудневого звіту міністерства сільського господарства та навколишнього середовища Великобританії, урожай пшениці в країні в ц.р. скоротився на 40,5% в порівнянні з торішнім показником – до 9,66 млн тон, що також трохи нижче жовтневої оцінки експертів (10,13 млн тонн).

Настільки різке зниження валового збору пшениці в Великобританії фіксується з огляду на те, що в 2019 році чимало аграріїв через надмірні опади в осінній період переорієнтувалися на сівбу ярих культур, таких як ячмінь. Так, площі сівби під пшеницею в країні скоротилися до мінімального показника з 1970-х років і оцінюються в 1,4 млн га (мінус 24%). Крім того, врожайність зернових знизилася до 7 т/га в порівнянні з 8,4 т/га в середньому за останні 5 років.

Читайте: Світове виробництво біодизеля у 2020 році впаде на 1,12 млн т

Водночас урожай ярого ячменю в Великобританії завдяки значному розширенню площ сівби – до 1,1 млн га (на 52%) зріс до 6,2 млн тонн, що на 38% перевищило показник 2019 року. При цьому урожай озимого ячменю скоротився на 46% – до 1,9 млн тонн, через значне скорочення площ сівби – до 312 тис га (на 31%) і зниження врожайності – до 6,2 т/га (на 22%). При цьому загальне виробництво ячменю в Великобританії все ж збільшилося на 0,9% – до 8,1 млн тонн.

Урожай ріпаку в країні в 2020 р. склав 1,04 млн тонн (проти 1,07 млн ​​тонн за попередньою оцінкою), що на 40,8% поступається результату минулого року.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що в Україні розпочато проєкт утилізації тари з-під засобів захисту рослин.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору