Ужгородка

Новини Закарпаття

У Австралії навчилися зберігати виноград свіжим до 100 днів

Розробник нової технології поєднав два вже відомих метода захисту свіжої продукції від гнилей, що дало змогу гарантовано зберігати виноград в дуже хорошому стані понад три місяці

Існують різні варіанти, що дозволяють продовжити термін зберігання і свіжість столового винограду. Австралійська компанія BioPac об’єднала дві технології, що дало змогу гарантовано зберігати виноград в дуже хорошому стані до 100 днів. Про це повідомляє www.freshplaza.com.

«Ми комбінуємо дві різні технології, перша – це мішок MAP. Мішок з модифікованою атмосферою, спеціально створений для столового винограду. Він знижує вміст кисню і збільшує CO2, регулює вологість, щоб досягти рівноваги і уповільнити частоту дихання винограду. На додаток до цього, для боротьби з ботрітісом (гниллю) ми використовуємо подушечки із подвійним вивільненням SO2, поєднання швидкого вивільнення високого рівня діоксиду сірки з подальшим повільним вивільненням низького рівня діоксиду сірки. При зберіганні за температури 0 градусів, термін придатності винограду може досягати 100 днів, в залежності від сорту», – пояснюють в компанії.

Фрукти необхідно попередньо охолодити, а пакети запечатати. Цікаво, що 100 днів – не межа для зберігання, все залежить від сорту винограду. У деяких сортів термін зберігання довший, аніж у інших, тому кожен сорт необхідно тестувати.

Читайте: Дмитро Нерода: Ми випередили темпи зростання ринку насіння соняшника

«Якщо ви використовуєте тільки подушечки з SO2, то після 6-8 тижнів зберігання якість і смак винограду можуть погіршитися. За той же період зберігання з використанням мішка MAP в поєднанні з подушкою SO2 виноград залишиться в кращому стані, з зеленими стеблами, більш твердими ягодами і кращим смаком. При більш тривалому зберіганні, що становить 8-14 тижнів, з використанням тільки подушки SO2 може бути дуже складно зберегти хорошу якість, в той час як при об’єднанні її з мішком MAP це може бути зроблено при правильному контролі температури» – йдеться у повідомленні.

Діоксид сірки використовується для контролю ботрітісу на винограді в усьому світі вже давно, як і технологія MAP, тому інноваційність ідеї BioPac полягає в тому, щоб просто з’єднати їх разом.

«Пакети MAP коштують дорожче, ніж стандартні пакети, які зазвичай використовуються, але якщо ви хочете пропонувати на ринку виноград преміум-класу в чудовому стані, зменшити кількість претензій, відкрити нові ринки і отримати кращу ціну на продукт, то це хороше вкладення», – радять в компанії

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що фермерів Сполучених Штатів атакує Західний кукурудзяний жук

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору