Ужгородка

Новини Закарпаття

Гарбузовий шрот може бути замінником соєвого у кормах для тварин

Китайські дослідники експериментальним способом довели, що гарбузова макуха може цілковито замінити соєвий шрот і покращити здоров’я тварин

Одне з останніх досліджень, проведених у КНР,  показало, що макуха з гарбузового насіння, побічний продукт виробництва гарбузової олії, може успішно замінити соєвий шрот в раціоні дійних корів, не справляючи негативного впливу на молочну продуктивність. Про це повідомляє ScienceDirect.

Соєвий шрот є відмінним джерелом білка для жуйних тварин завдяки високому вмісту білка і відмінному амінокислотним профілем, однак високі і часто нестабільні ціни на соєвий шрот привели до пошуку альтернативи.

За словами дослідників, макуха із гарбузового насіння має більш високу концентрацію сирого протеїну (CP, 598 г/кг), високий вміст лізину (32 г/кг) і метіоніну (18 г/кг) та покращує смакові якості концентратів для жуйних тварин.

Читайте: У Канаді створили органічне добриво із горохової полови

Результати комплексного дослідження, у якому вивчались різні показники нових кормів і їх властивості, показало, що гарбузовий продукт може дійсно замінити соєвий шрот в раціоні дійних корів, не справляючи негативного впливу на продуктивність або засвоюваність. Так само це зміна раціону покращує антиоксидантні функції і показники крові у дійних корів. Дослідження проводилось у трьох групах корів: перша група отримувала традиційний соєвий шрот, друга мала у раціоні 50% гарбузового і, нарешті, корми корів третьої групи містили виключно гарбузову макуху без додавання продуктів переробки сої.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що ТОП-10 молочних ферм світу мають більше 850 тис голів дійних корів.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору